Головна Новини Віце-прем’єр-міністр України вручив пожежникам Тернопільщини нові автомобілі

Віце-прем’єр-міністр України вручив пожежникам Тернопільщини нові автомобілі

Урочиста церемонія передачі пожежної техніки рятувальникам  та територіальним громадам Тернопільщини відбулася 7 квітня за участю Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, голови ДСНС Микола Чечоткіна та голови Тернопільської ОДА Степана Барни.


«Основне завдання в умовах децентралізації – зробити все, щоб наше життя і життя кожного громадянина в Тернопільській області було безпечним. Ми вже говоримо про створення пожежних команд на місцях, адже їхня робота буде впливати на прискорення реагування, на підвищення ефективності реагування, а також на наближення підрозділів безпосередньо до місць виникнення можливих надзвичайних ситуацій та пожеж. Зі створенням місцевих пожежних команд відбудеться формування пожежної безпеки об’єднаних територіальних громад. Тож має велике значення, що сьогодні ми передаємо пожежні автомобілі для підрозділів управління ДСНС України у Тернопільській області та сертифікати на пожежні машини для об’єднаних громад Тернопільщини», — наголосив Степан Барна.
Рятувальники отримали три нові пожежні автомобілі на базі шасі МАЗ, загальна вартість яких становить понад 11 млн грн. Техніка передана до 3-ї пожежної частини Тернопільського району, 5-ї пожежної частини Кременецького району та 8-ї пожежної частини Борщівського району. Транспорт був закуплений торік закуплені за кошти державного бюджету.