Головна Новини Віталій Луй: Позиція департаменту – максимально вести діалог з представниками сільськогосподарських підприємств...

Віталій Луй: Позиція департаменту – максимально вести діалог з представниками сільськогосподарських підприємств області (відео)

Департамент агропромислового розвитку Тернопільської ОДА започаткував проведення вузько спеціалізованих нарад – остання із них була присвячена сфері скотарства. Відбулася нарада в рамках спільного засідання Ради обласного об’єднання сільськогосподарських підприємств та департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА.

«Молочне скотарство – це та галузь тваринництва, яка відстає від бажаних темпів розвитку по всій Україні. І Тернопільщина, на жаль не є виключенням. Однак, я переконаний, що знайти ефективні шляхи вирішення ситуації можна, і робити це потрібно спільними зусиллями», – зазначає Віталій Луй.

За його словами, найбільш важливими для розвитку галузі є забезпечення якісної годівлі та збалансованого раціону тварин, а також запобігання хворобам. Це ключові питання, в яких особливо важливим є обмін досвідом, що допоможе покращити ситуацію в підприємствах області.

«Позиція нашого департаменту – максимально вести діалог з представниками сільськогосподарських підприємств області. Тому ми запросили експертів, які представили досить цікаві, новітні розробки та методики, які рекомендовані для застосування у молочному скотарстві. Був презентований досвід Америки. Звичайно, подальша співпраця з експертами – це вільний вибір кожного фермера. Ми ставили собі за мету створити умови для комунікації, стати майданчиком для обміну досвідом», – зазначив Віталій Луй.

м