Головна Новини Вірусна хвороба “косить” дітей на Тернопільщині

Вірусна хвороба “косить” дітей на Тернопільщині

Вірусне захворювання – кір продовжує вкладати в лікарняні ліжка дітей на Тернопільщині. За інформацією управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністріції завіксовано уже 51 хворий на кір, повідомляє Місто

Для області планують придбати вакцину проти кору для проведення щеплень. Найбільше випадків захворювання кору – у Бучацькому районі. Також хворобу виявили у Чортківському, Борщівському, Збаразькому районах. За даними епідеміологів, найбільше хворих серед дітей 5-9 років та від 1до 4-х років.

Критична ситуація у Бучацькому районі виникла тому, що батьки відмовляються робити щеплення дітям, каже головний лікар Бучацької центральної районної комунальної лікарні Олег Щиголь.

 Інфекція кору в Україні неконтрольована. В українців немає хорошого імунітету, через відсутність необхідних щеплень. Згідно статистики захворюваність у Тернопільській області перевищує середньо державний рівень. Протягом наступних місяців кількість хворих збільшиться, зазначає заступник директора Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. » Володимир Паничев.

Аби не допустити розповсюдження захворюваності на кір серед населення області, в управлінні охорони здоров’я ОДА розробили план протиепідемічних заходів. Зокрема, районні адміністрації зобов’язанні виділити кошти для закупівлі необхідної вакцини. У разі підозри захворювання на кір, застерігають медики, треба обов’язково звернутись за допомогою фахівців.