Головна Новини Віктор Шумада: Земельні аукціони -це прозорість, запобігання корупції та конкуренція

Віктор Шумада: Земельні аукціони -це прозорість, запобігання корупції та конкуренція

17 серпня відбудуться два земельних аукціони. Перший – на право оренди земельної ділянки площею 0,80 га на вулиці Яреми у Тернополі для будівництва багатоквартирного житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення. Стартова річна плата оренди – 67666 грн.
 
Другий – на продаж земельної ділянки площею 160 кв м. під будівництво та обслуговування будівель торгівлі за адресою по вулиці Микулинецькій.
 
«У нас є гарний досвід продажу землі на аукціоні. Адже 24 березня цього року вже відбувся земельний аукціон з продажу 0,13 гектара на вулиці Микулинецькій, під будівництво пункту придорожнього сервісу. При стартовій ціні у майже 416 тисяч гривень, ділянка була продана за
один мільйон 20 тисяч гривень»,- зазначає секретар міської ради,
голова міського осередку «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада.
 
Крім цього, за словами посадовця, на чергову сесію міської ради депутатам уже запропоновано до розгляду ще декілька рішень щодо продажу земельних ділянок на конкурсних засадах. «Ми вважаємо, що земельні аукціони – це, насамперед, прозорість, чесність, запобігання корупційним проявам, відкрита конкурентність і максимальне поповнення бюджету. А, відтак,можливість спрямувати виручені кошти на потреби мешканців міста», – переконаний Віктор Шумада.