Головна Новини Віктор Овчарук попрощався із своєю посадою в обласній раді

Віктор Овчарук попрощався із своєю посадою в обласній раді

Голова облради Віктор Овчарук склав свої повноваження 11 листопада. Прощальні слова та слова вдячності він написав на своїй сторінці у соцмережі.

“Шановні колеги! Дорогі друзі!
Сьогодні я склав свої повноваження голови обласної ради. Насамперед хочу подякувати усім за ту високу довіру, яку ви виказали мені 8 грудня 2015 року, обравши головою Тернопільської обласної ради.

Безперечно, це – висока честь та відповідальність. Маю надію, що виправдав вашу довіру. Адже попри наші політичні розбіжності та погляди на шляхи вирішення проблем у соціально-економічному та культурному житті краю, наша каденція завжди просувати та втілювати у життя демократичні, європейські цінності, принципи та глибокий патріотизм.

З грудня 2015 – по листопад 2020 року – це п’ять років активної праці заради громади нашого краю. Це – непрості, але надзвичайно вражаючі роки, роки – змін, успішних та не дуже реформ, перемог та певних поразок, здобутків та втрат.

Пишаюся тим, що саме нам вдалося впровадити в життя реформу децентралізації. У 2015 ми почали із 26 громад і 17 районів. Нині, на завершення нашої каденції, маємо 55 спроможних громад і 3 райони. Завдяки цій реформі громади до середини 2019 року отримали кошти, про які до того не могли і мріяти. Це призвело до розширення можливостей громад, а відтак – значно зросли їх власні доходи, розширилися їх видаткові повноваження. Адже відповідним бюджетам передано на фінансування значну частину видатків, що раніше перебувала у компетенції районних бюджетів.
Не можу не згадати, як змінились комунальні заклади охорони здоров’я. Ми у 2015 році отримали обласну медицину у реанімаційному стані, нині ми маємо надсучасні медичні центри. До прикладу: в університетській лікарні відкрито оснащені суперсучасним обладнанням лабораторний комплекс, центр політравми та кардіологічний центр, у дитячій обласній – онкогематологічне відділення. Такі приклади можна перелічувати довго. Все це ми зробили разом. Ми маємо позитивні зміни і в освіті, і в культурі. Навіть такі об’єкти, які десятиліттями залишались поза увагою влади, отримали другий шанс. Зокрема в обласній науковій універсальній бібліотеці відремонтовано фасади та дах.
Наша каденція завершилась, а відремонтована, оновлена сесійна зала, яка до цього перебувала в аварійному стані, і надалі служитиме народовладдю області.

Тож хочу подякувати, колеги, за допомогу та підтримку в роботі заради Тернопільського краю у ці нелегкі часи війни, боротьби з пандемією та стихійними лихами.
Розумію, що нас усіх і надалі чекає складна робота в радах різних рівнів. Тож успіхів усім нам у подальшій діяльності і, звичайно, – здоров’я”. – написав пан Віктор у своєму фейсбуці.