Головна Новини Військовослужбовець з Тернопільщини розповів, як миротворці святкують Великдень в ДР Конго

Військовослужбовець з Тернопільщини розповів, як миротворці святкують Великдень в ДР Конго

Помічник командира 18 окремого вертолітного загону по зв’язках з ЗМІ, старший лейтенант Юрій Кульпа розповів, як миротворці відзначають Великдень в ДР Конго.

За його словами, військовослужбовці відсвяткували Великдень за українським звичаєм.

Напередодні свята пекарі загону випекли понад 250 пасок, кухарі пофарбували понад 400 яєць та приготували святкові наїдки, повідомляє Суспільне

У молитовній капличці на території базового табору транслювалось Великоднє Богослужіння, пряма трансляція з церкви Святої Теклі, що у місті Броди, де священнослужителі благословили українських миротворців у далекій Африці.

“Командир загону, полковник Сергій Ващенко привітав весь особовий склад з Великоднем, побажав здоров’я, злагоди й добробуту в родинах. Великдень продовжився концертом за участю військовослужбовців загону, котрі подарували авторські музичні номери усім присутнім”, – каже Кульпа.

Військовослужбовці українського національного контингенту в ДР Конго несуть службу в цій країні з 2012 року. У складі місії ООН, виконують завдання зі стабілізації, з метою встановлення миру та безпеки.