Головна Новини Військовослужбовець з Тернопільщини розповів, як святкують Різдво в ДР Конго

Військовослужбовець з Тернопільщини розповів, як святкують Різдво в ДР Конго

Помічник командира 8 окремого вертолітного загону по зв’язках з ЗМІ, старший лейтенант Юрій Кульпа розповів, як відзначають Різдво в ДР Конго.

“Різдво в ДРК – одне з найвеличніших свят року. Відзначають його 25 грудня на державному рівні. В країні вихідний день, школи та більшість підприємств зачинені, магазини не працюють. Різдво тут не таке комерційне, як в інших країнах. Ви не знайдете гірлянд, що прикрашають усі закутки міст. В більшості дорослих, або дітей подарунків не буде, оскільки це витрати, на які заощаджень немає. Святвечір у конголезців дуже важливий. В церквах організовують музичні вечори, співають хори”, – каже Кульпа.Військовослужбовець з Тернопільщини розповів, як святкують Різдво в ДР Конго

За його словами, Різдвяна релігійна служба розпочинається о 9 ранку:

“До церкви приходить ще більше людей, усі разом оспівують народження Христа. Після святкової літургії повертаються по домівках. Святкових столів з розмаїттям став немає, зазвичай готують м’ясо курки, або свинини. Більшість дня конголезці проводять у колі сім’ї, відпочивають, відсипаються після ночі проведеної в церкві. До роботи люди повертаються уже на наступний день – 26 числа”, – розповів Кульпа.

Близько 50 відсотків населення ДР Конго – римо-католики, тоді як 20 відсотків – протестанти. Решта 30 – це суміш мусульман та кімбанггістів. Військовослужбовці українського національного контингенту в ДР Конго несуть службу в цій країні з 2012 року. У складі місії ООН, виконують завдання зі стабілізації, з метою встановлення миру та безпеки. Про це повідомив Юрій Кульпа.

Джерело: Суспільне