Головна Новини Військовому з Тернопільщини просять посмертно присвоїти звання Героя України

Військовому з Тернопільщини просять посмертно присвоїти звання Героя України

Подана електронна петиція, щоб присвоїти звання Героя України загиблому військовослужбовцю Анатолію Мокрицькому, пише Суспільне.

“Той, хто знайомий із старшим сержантом Анатолієм Степановичем Мокрицьким, знає, що це фаховий воїн, винятковий лідер та патріот України не на словах, який знову одним з перших став на захист Батьківщини та її народу одразу після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого. Коли 24 лютого Росія розпочала повномасштабний наступ на територію України, Анатолій без вагань повернувся на Батьківщину в перші дні та приєднався до лав ЗСУ і, ризикуючи власним життям, виконував бойові завдання на Півдні та Сході України. Ми повинні пам’ятати про мужнього і самовідданого захисника України. Саме тому ми вважаємо, що Анатолій Мокрицький заслуговує найвищого звання — Герой України”, — йдеться у петиції.

Наразі петиція зібрала 1287 голосів з 25 тисяч необхідних. Підтримати ініціативу можна протягом 85 днів.

Анатолій Мокрицький родом з Тернопільщини, з 2014 і майже до кінця 2017 року воював із російськими окупантами на сході України, у складі 80-Ї ОДШБр. У вересні в ході Харківської контрнаступальної операції під час бою з противником, Анатолій Мокрицький загинув. Разом із напарником, військовослужбовець в складі розвідувальної групи п’ять діб діяв у відриві від основних сил. Група розвідників перша завдавала удари противнику, створюючи сприятливі умови для дій штурмових підрозділів та звільнення ними сіл та міст Харківщини. Прокладаючи шлях та знищуючи ворога, від Балаклії до Оскільського водосховища, в селі Гороховатка група розвідників вступила в ще один бій, який для Анатолія Мокрицького став останнім.