Головна Новини Військових які зливали бензин у Тернополі взяли під варту

Військових які зливали бензин у Тернополі взяли під варту

Упродовж березня 2017 року військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону Західного регіону України за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Управління Служби безпеки України в Тернопільській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано неодноразові факти викрадення військовослужбовцями однієї з військових частин 1480 літрів пально-мастильних матеріалів з розташування частини та їх подальшу реалізацію за 22,3 тис грн.

Установлено, що до злочинної схеми були залучені командир відділення ремонтної роти в/ч та двоє водіїв вказаної роти, яких 28 березня 2017 року затримано під час реалізації чергової частини викраденого пального в кількості 650 л. Частину коштів за продану партію палива в розмірі 9,7 тис грн виявлено та вилучено під час огляду місця події.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення військовослужбовцем за попередньою змовою групою осіб військового майна, вчинене в умовах особливого періоду), обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.