Головна Новини Від сьогодні у Тернополі працює соціальне таксі

Від сьогодні у Тернополі працює соціальне таксі

Із 1 лютого в Тернополі запрацює соціальне таксі. Таку послугу міська рада впровадила для осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках.

Як повідомляє пресслужба Тернопільської міськради, координатором і організатором надання нової послуги визначено міський територіальний центр соціального обслуговування населення, і саме на його базі працюватиме диспетчерська служба «Соціального таксі», пише Україна молода.
Перевезення тернополян з інвалідністю здійснюватимуть два автомобілі, один — Благодійного фонду «Карітас», другий — «Інклюзивно-ресурсного центру №1».

Вони на замовлення довозитимуть потребуючих до медичних закладів, установ соціальної сфери та інших об’єктів інфраструктури Тернопільської територіальної громади, а також до мі­сць проведення культурно-масових чи громадських заходів.


Також, у разі необхідності, для допомоги в пересуванні залучатимуть (їх направлятиме міськрайонний центр зайнятості) супроводжуючих осіб i надаватимуть необхідні пристосування.


Єдиний мінус — це те, що, аби скористатися новим соціальним таксі, людям з інвалідністю чи їхнім законним представникам потрібно замовляти його попередньо, за один-три дні до виїзду. Викликати терміново чи навіть за кілька годин наразі буде неможливо.