Головна Новини Від продажу молока селяни зароблять вдвічі більше

Від продажу молока селяни зароблять вдвічі більше

molokoНещодавно Верховна Рада України, в першому читанні, прийняла довгоочікуваний для українського сільського господарства законропроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села».

 В ньому йдеться про те, що мінімальна вартість однієї літри молока відтепер буде чотири гривні, а це вдвічі більше попередньої ціни. Авторами даного проекту Закону є представники парламентської фракції «Блок Петра Порошенка».

Депутати наголошують на необхідності прийняття цього надважливого рішення, адже, сьогодні основним видом діяльності більшості сільського населення – є особисте с/г господарство та дрібне фермерство. Це дозволяє селянам отримувати мінімум вдвічі більші доходи для життя в умовах економічної кризи та відсутності робочих місць в селах.
Нині, роздрібні ціни молока в торгових точках, в 3-5 разів перевищують закупівельні ціни, а витрати на утримання худоби, паливно-мастильних матеріалів, добрив та кормів, постійно зростають.
Таким чином, цей законопроект дозволяє мешканцям сільської місцевості отримати вдвічі більші доходи.