Головна Новини Від отриманих на фронті травм загинув випускник тернопільського медуніверситету

Від отриманих на фронті травм загинув випускник тернопільського медуніверситету

Стало відомо про чергову важку втрату – на лінії фронту несумісні з життям травми отримав випускник Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського – Віталій Безкоровайний.

Про це інформують на сторінці вишу в соцмережі «Фейсбук», пишуть Тернополяни.

Віталій народився 24 січня 1994 року в селі Казавчин. У 2012 році закінчив Бершадський медичний коледж, після чого працював медбратом в Гайворонській районній лікарні у відділі інтенсивної терапії.

У 2017 році закінчив Тернопільський національний медичний університет і того ж року вступив до військово-медичної академії. 21 червня 2019 року закінчив УВМА та отримав диплом магістра за спеціальністю «Медицина» і був призначений на посаду лікаря санітарно-гігієнічного відділення санітарно-гігієнічного відділу 28 регіонального санітарно-епідеміологічного управління.

З 5 лютого 2020 по 22 травня 2020 року безпосередньо брав участь у складі сил та засобів Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. 3 21 лютого 2022 по 08 березня 2022 року виконував завдання у складі сил та засобів об’єднаних сил для здійснення заходів з забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території Донецької та Луганської областей. Згодом відправлений на ротацію до Львова у військову частину на посаду військового епідеміолога.

28 лютого 2023 року від отриманих травм був госпіталізований та помер.

«ТНМУ глибоко сумує з приводу загибелі свого випускника Віталія Безкоровайного (24.01.1994 – 28.02.2023). Колектив ТНМУ висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя. Схиляємо голови у пошані до виконаного обов’язку і бережемо в серцях світла пам’ять про нашого випускника. Царство Небесне! Вічна пам’ять Герою!», – йдеться у дописі.