Головна Новини Відтепер ще більше тернополян їздитимуть у громадському транспорті безкоштовно

Відтепер ще більше тернополян їздитимуть у громадському транспорті безкоштовно

Зміни до рішення міськвиконкому “Про право на пільговий проїзд учнів в громадському транспорті” затвердили на засіданні 4 грудня.

Тепер безкоштовно зможуть у автобусах їздити не лише школярі, що навчаються в Тернополі,  а й діти, які тут зареєстровані, але навчаються в інших населених пунктах, пише 20 хвилин

Нагадаємо, для учнів та студентів, які навчаються у закладах розташованих на території Тернопільської міської територіальної громади, при наявності електронного квитка «Соціальна карта Тернополянина” проїзд  у тролейбусах та комунальних автобусах міста буде безкоштовним у навчальний період.

Для того, щоб скористатись пільговим проїздом, дитина повинна мати “Соціальну карту Тернополянина”.  Зазначимо, оформити “Картку тернополянина” для учнів та студентів можна в Центрі адміністративних послуг, що на вул. Острозького, 6, а також у ТОВ “Системний зв’язок”, що на вул Чорновола, 1. Вартість – 65 грн.   Більше про “Файну картку” – ТУТ.

Відповідно до рішення міськвиконкому, відтепер правом на пільговий проїзд зможуть скористатись і маленькі тернополяни, які навчаються за межами міста.

– У Тернополі є діти, які зареєстровані та проживають у нашому місті, але навчаються у загальноосвітніх закладах інших населених пунктів, – коментують у прес-службі міської ради. –  Саме тому у рішенні прописано, що такі тернополяни мають право отримати «Учнівську картку тернополянина» та користуватися міським транспортом на тих самих умовах, як і ті діти, що навчаються у тернопільських школах. Як зазначають у міськраді, від тернополян з цього приводу надходило декілька звернень громадян і уточнюють, що це рішення поширюється лише на дітей шкільного віку.