Головна Новини Відсутній спецодяг і стихійна торгівля: у Теребовлі продавці ринку порушили карантинні вимоги

Відсутній спецодяг і стихійна торгівля: у Теребовлі продавці ринку порушили карантинні вимоги

Фахівці Теребовлянського районного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області перевірили дотримання вимог санітарного законодавства в умовах карантину на агропродовольчому ринку ПСК «Кооператор».

При вході у м’ясо-молочний павільойон працівники ринку проводять температурний скринінг продавцям та покупцям. На ринку є деззасоби, одноразові маски та рукавички, якими можуть скористатися усі охочі. Продавці дотримуються дистанції, на робочих місцях встановлені захисні екрани, проводиться дезінфекція торгівельних площ та усього приміщення.

До слова, до реалізації молочної та м’ясної продукції допущені продавці, які мають відповідні відомості про пройдені медогляди в медичних книжках, а їхня продукція пройшла ветсанекспертизу.

Щодо порушень чи недоліків, то представники Держпродспоживслужби виявили факт відсутності спецодягу у деяких продавців молочного відділу. З ними провели роз’яснювальну роботу і попередили про недопущення до реалізації без наявності спецодягу. Також інспектори задокументували факт стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території, про що повідомили правоохоронців і голову територіальної громади.