Головна Новини Відомі хіти у виконанні юних віртуозів: у Тернополі відзначили День музики (Відео)

Відомі хіти у виконанні юних віртуозів: у Тернополі відзначили День музики (Відео)

Музичне майбутнє України. Гучні святкування до Дня музики відбулися у Тернопільському музичному коледжі імені Соломії Крушельницької. У закладі відкрили дошку пошани кращих студентів, а потім оркестр закладу зіграв відомі хіти в різних громадських місцях Тернополя. Послухати юних музикантів прийшло чимало слухачів, були там і журналісти Т1 Новини.

Життя Олени пов’язано з музикою з самого дитинства. Тому коли настав час обирати майбутню професію дівчина без вагань вирішила вступати до Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької. Щодня вона докладає максимум зусиль для того, аби отримувати ідеальний результат. До дня музики в навчальному закладі відкрили дошку, де можна побачити світлини кращих студентів. Олена – одна з них.
“Цілий день ти мусиш навчатися для того, аби тут висіти. Я коли поступала думала, що не буду мати навіть звичайну якусь стипендію. Та для того треба докладати багато зусиль, не спати ночами для того, аби дійно мати якийсь рівень”,- каже студентка Тернопільського музичного коледжу Олена- Вікторія Жеребецька.
На дошці розмістили світлини 25 кращих студенів. Це відмінники та переможці міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Директор Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької Лариса Римар каже, за успіхом студентів стоїть щоденна кропітка праця.
“Я жартома кажу, що наш навчальний заклад працює цілодобово з короткими перервами на сон. Враховуючи специфіку навчального плану наші діти практично з 8 години до 22 вечора постійно на парах з інструментами, або займаються самопідготовкою. Це важкий дуже хліб, але у всьому світі музичне мистецтво пошановується і сподіваюсь, що в Україні воно теж буде шануватися”,- сподівається директорка музичного коледжу Лариса Римар.
На цьому святкові урочистості в коледжі не закінчилися. Для тернополян та гостей міста студенти влаштували флеш-моби у трьох торгових центрах. Там музиканти виконали кавер-версії світових хітів.
“Такий досвіт у нас вперше. Святкуємо саме так день музики”,- розповідають музиканти. Кажуть, перед виступом хвилювалися, адже такий досвід для них перший.
Такі заходи у Тернопільському музичному коледжі імені Соломії Крушельницької традиційні, адже тут впевнені, навчання у закладі не повинно обмежуватися лише лекціями та практичними. А такі заходи згуртовують студентів та викладачів.
Христина Луцик, Віталій Куземко, Володимир Сосна.