Головна Новини Відомо скільки випускників Тернопільщини здобули максимальні бали під час ЗНО

Відомо скільки випускників Тернопільщини здобули максимальні бали під час ЗНО

11 абітурієнтів на Тернопільщині здобули максимальні бали під час зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомила начальниця управління освіти і науки області Ольга Хома. Їм виплатять премію у розмірі 5000 грн. за кожен предметпише ЗЗ.

Тернополянка Вікторія Костецька отримала 200 балів з двох предметів – математики та хімії. Десять інших абітурієнтів здобули максимальні оцінки з одного предмету.

«За результатами основної сесії на сьогодні за всіма предметами, ми маємо 11 двохсотбальників з таких предметів: математика, хімія, біологія, історія України та англійська мова. Варто зазначити, що учасники ЗНО, які набрали 200 балів, є з різних частин Тернопільської області, а саме: Бережанської, Зборівської, Теребовлянської, Великоберезовицької та Тернопільської громад. Також ми маємо багато випускників, які трохи не дотягнули до максимуму, але набрали досить високі бали – 198 та 199. Такі результати є позитивним показником для Тернопільщини, адже рейтинги тієї чи іншої області визначаються не лише за двохсотбальниками, а й за найвищими результатами, які діти показують з тих чи інших предметів» – зазначила Ольга Хома.

Додамо, наразі триває додаткова сесія ЗНО для осіб, які з поважних причин не взяти участі в основній сесії. В управлінні освіти і науки області сподіваються, що за остаточними результатами двохсотбальників побільшає.