Головна Новини Відомий історик не захотів демобілізовуватись

Відомий історик не захотів демобілізовуватись

11401089_879929662067024_7826904598596828844_nВідомий тернопільський історик професор ТНЕУ Микола Лазарович, який пішов добровольцем на фронт відмовився від дострокової демобілізації.

Про це він повідомив у Фейсбук.

«Вчора на вечірній перевірці керівництво мого підрозділу довело інформацію про те, що єдиним військовослужбовцем серед особового складу, який має право на дострокову демобілізацію, тобто може повертатися додому, є я. Це стало можливим завдяки Закону № 2620 від 1 липня 2015 р. «Про внесення зміни до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників». Поправками до Закону встановлено, що військовослужбовці з числа осіб, зазначених в абзаці третьому частини другої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (в редакції цього Закону), призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період до набрання чинності цим Законом, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.
Оскільки на війну я пішов добровольцем, то відмовився від пільг, передбачених Законом, і висловив бажання продовжувати військову службу, щоб допомогти звільнити українську землю від російсько-терористичних військ. Сподіваюся, що мої рідні, друзі та колеги з розумінням поставляться до такого кроку» – пише Микола Лазарович.