Головна Новини Відомий тернополянин шукає гроші на заставу і відмовляється свідчити

Відомий тернополянин шукає гроші на заставу і відмовляється свідчити

Тернополянин, екс-глава Державного управління справами Ігор Тарасюк відмовляється давати свідчення у справі про заволодіння державним комплексом “Межигір’я”. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

“На допитах він поки використовує своє конституційне право не давати свідчення. Питання дуже просте: або він сам відповідатиме за те, що допустив розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Або хтось його підштовхував до цього”, – заявив Луценко в ефірі телеканалуZIK.

Генпрокурор зазначив, що у слідства є питання про роль тодішнього глави Адміністрації президента Віктора Балоги і колишнього президента України Віктора Ющенка.

Колишнього главу Держуправління справами Ігоря Тарасюка підозрюють у створенні і діяльності злочинної організації та заволодінні державним майном – комплексом відпочинку “Пуща-Водиця” урочища “Межигір’я”, загальною вартістю 540 млн грн. Під час обшуку за місцем проживання Тарасюка вилучили документи, €1 млн, золото та інші важливі для слідства речі.

Печерський районний суд Києва 3 березня призначив заставу для Тарасюка в сумі 6 млн 400 тис. грн. Тарасюку наділи електронний браслет. Рішення суду буде діяти до 1 травня 2017 року.

Тарасюк очолював Державне управління справами в адміністрації президента Віктора Ющенка 2005-2010 років.