Головна Новини Відкриття кардіоцентру – це новий етап в наданні медичної допомоги на Тернопільщині

Відкриття кардіоцентру – це новий етап в наданні медичної допомоги на Тернопільщині

Це не просто гарні стіни. Це новий етап в наданні медичної допомоги на Тернопільщині. Так охарактеризував відкриття кардіоцентру на базі Тернопільської університетської лікарні професор Микола Швед.

Над створенням цього центру, який є одним із найпотужніших та найсучасніших у Західній Україні, працювали два роки. На його облаштування та матеріально-технічне забезпечення спрямували понад 40 млн. грн. 20 млн. грн. виділили з обласного бюджету на ремонт кардіоцентру, а на придбання ангіографа – на умовах співфінансування 11 млн. грн. з державного бюджету та 11 млн. грн. – з обласного бюджету.

«Розпочалося впровадження нових технологій надання допомоги, які справді дають прекрасні результати, – каже професор Микола Швед. – Ми вже зробили сто коронарографій (стентувань). І якщо пацієнт своєчасно потрапляє в клініку і йому роблять стентування, то уже на наступний день, завдяки швидкому відновленню, не видно, що у нього був інфаркт».

Крім того, в кардіоцентрі уже провели майже 70 операцій на відкритому серці, що раніше в нашій області було просто неможливо! Центр, як наголосив головний лікар Університетської лікарні Василь Бліхар, дозволить підняти рівень надання допомоги хворим з гострим коронарним синдромом на вищий рівень і дозволить нам більш якісно лікувати пацієнтів та зменшить можливість інвалідизації і смертності серед цієї категорії.

«Я не звик дякувати, але хочу сказати дякую. Дякую голові ОДА Степану Барні і голові облради Вікторові Овчаруку, бо саме вони повернулися лицем до медицини. Я в медицині Тернополя уже працюю 40 років і такого ставлення до охорони здоров’я як останні три-чотири роки не бачив. Лікарня змінилася і обличчя лікарні змінилося», – наголосив Василь Бліхар.