Головна Новини Відбувся випускний у єдиному в Україні колегіумі для дівчат “Знамення”, що в...

Відбувся випускний у єдиному в Україні колегіумі для дівчат “Знамення”, що в Зарваниці

Єдиний в Україні обласний заклад освіти «Колегіум для дівчат «Знамення» у Зарваниці відзначив особливе свято – Х ювілейний День подяки. Святкування, з нагоди вручення атестатів випускницям колегіуму, розпочалося спільною молитвою. Уся колегіальна спільнота зібралася разом на святкову Божественну Літургію, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський  Теодор Мартинюк.

Після Богослужіння  випускниці отримали  атестати про здобуття повної загальної середньої освіти у 2019 році. Владика Теодор благословив кожну випускницю на добру та щасливу життєву стежину.  Цього року колегіантки підтвердили високий рівень знань.  Цей десятий ювілейний випуск особливий також тим, що він є  найбільшим за 11 років існування закладу.

Свято продовжилося урочистою академією, на яку традиційно приїжджає багато гостей: батьків, хресних батьків, дідусів і бабусь, сестричок і братиків випускниць. З привітальним словом до  колегіанток звернулася також Ганна Зварич,  заступник начальника управління-начальник відділу реформування освітньої діяльності управління освіти і науки Тернопільської ОДА та засновниця цього унікального закладу.

«Любіть життя і завжди слідуйте за своїм серцем. Майбутнє у ваших руках. Будьте міцними і сильними, не втрачайте відваги перед труднощами. Формуйте свій характер, аби вміти бути радісними, добрими і люблячими. Здійсніть свої мрії!», – наголосила п. Ганна. На святі також були присутні і випускниці колегіуму минулих років.

Також особливою була зустріч колегіанток з архиєпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським УГКЦ Василієм Семенюком, під час якої митрополит привітав випускниць із закінченням колегіуму та  кожній уділив архиєрейське благословення.

http://www.znamennia.com.ua/