Головна Новини Вчора у Тернополі було НАБУ

Вчора у Тернополі було НАБУ

27 березня в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації відбулась зустріч з громадськістю директора Львівського територіального управління Національного Антикорупційного Бюро України (НАБУ) Тараса Лопушанського.

На зустрічі також були присутні  представники громадських організацій , що входять в антикорупційну коаліцію «Чесна влада –багата Держава».  Серед них Голова ГО «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь» Марчук Іван та інші члени організації.

В своєму виступі Тарас Лопушанський зупинився на  питаннях територіальної юрисдикції Львівського управління, завданнях які стоять перед НАБУ та хто і за що попадає під слідство Бюро. Також була надана інформація яким чином і хто може надати НАБУ інформацію про корупційне правопорушення.

Після виступу доповідача почались виступи та запитання присутніх.

У своєму виступі керівник проекту «Громадська антикорупційна кампанія з перевірки декларацій посадових осіб органів місцевої влади Тернопільської області» Ольга Мазаєва коротко розповіла про перебіг проекту. Після цього представнику НАБУ було вручено примірник Аналітичного звіту за результатами громадського моніторингу відповідності інформації у деклараціях перших посадових осіб місцевих органів влади Тернопільської області з реальним рівнем їхнього життя.

На завершення зустрічі Тарас Лопушанський закликав громадськість активніше долучатись до викорінення такого ганебного для України явища як корупція. Він запевнив,  що НАБУ виправдає очікування народу і ефективність його роботи при підтримці громадськості буде лише зростати.

Джерело.