Головна Новини Вчителі Тернопільщини залишилися без субсидій

Вчителі Тернопільщини залишилися без субсидій

субсидії

субсидіїБільшість вчителів області втратила субсидії. Причиною стали деякі останні нововведення, окрема врахування доходу за останніх півроку, пише За Збручем
Вчителька зі Збаразького району Марія Володимирівна розповідає: «Минулого року все було нормально зі субсидіями, а цього року мені її не призначили. Порахували відпускні і подумали, напевно, що я такі суми щомісяця заробляю. Тепер пів зарплати викидаю на оплату комунальних послуг».
У схожій ситуації більшість вчителів області.
«Оці нововведення поставили у невигідне становище тих вчителів, які йшли у відпустку до першого липня 2017-го року. Оскільки вчителі йдуть у відпустку у червні, в них відпустка довготривала – 56 календарних днів, також вони отримують матеріальну допомогу у розмірі посадового окладу. Тому вийшло, що вони у червні отримали тримісячний розмір заробітної плати. Як наслідок – багато з них втратили право на субсидії. Хоча вже потім в липні та серпні вони заробітної плати не отримували. В таку ситуацію також потрапили і державні службовці», – відзначив голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.
Ми звернулися за коментарем до департаменту соціального захисту населення ОДА. Керівник структури Вадим Боярський пояснив, ситуація зумовлена останніми нововведеннями у програмі субсидій. Також він порадив педагогам краю ще раз звернутися за призначенням субсидій у листопаді. Таким чином буде більше шансів їх отримати.
Софія Романська