Головна Новини Втретє нагороджуватимуть добровольців Тернопільщини

Втретє нагороджуватимуть добровольців Тернопільщини

Третя церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини» пройде у Тернополі 14 березня в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Захід відбудеться за підтримки Тернопільської обласної ради. Перша така церемонія пройшла у жовтні 2019 року і була приурочена до Дня Збройних сил України. Друга церемонія була у середині грудня. Третю церемонію приурочили до Дня добровольця України.

Під час урочистого заходу 15 номінантів отримають ордени «Лицарський хрест добровольця» та нагрудні знаки народної пошани «Учасник бойових дій», капеланську та волонтерську нагороди.

«Основа нашої церемонії залишається незмінною, – розповіла Ружена Волянська, голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини». – Буде урочисто нагороджено орденом «Лицарський хрест добровольця» восьмеро осіб, двоє з них – посмертно. Нагрудний знак народної пошани «Учасник бойових дій» отримають п’ятеро людей, які вступили добровільно у ЗСУ чи інші військові формування у 2014-16 роках. Ставимо перед собою завдання спочатку відзначити тих, хто йшов першим на захист України. Ще буде капеланською нагородою відзначено військового капелана і волонтерською нагородою – волонтера. Після вручення орденів, нагород, подарунків буде презентовано ролик про кожного бійця, та відбудеться святковий концерт. Після офіційної частини перейдемо у фойє на другий поверх драмтеатру. Там діятиме святковий фуршет та проходитиме військовий бал. Взяти участь у ньому можуть усі бажаючі. Дрес-код не встановлюємо, можна приходити, як у вечірніх сукнях, так і в військовій формі, або будь-якому комфортному одязі. Звичайно, просимо щоб він був ошатним, гарним, оскільки це свято. Бал проходитиме за участі камерного оркестру, представники танцювальної школи виступатимуть у бальних сукнях і вчитимуть присутніх танцювати. Будуть також концертні номери. Після балу для всіх присутніх відбудеться показ вистави «Запорожнець за Дунаєм».

Церемонія нагородження розпочнеться о 16.00. Показ вистави – о 19.00.

Ружена Волянська зазначила, що їхня організація ставить собі за мету відзначити всіх добровольців та ветеранів. Оскільки їх є багато і всі достойні нагороди, то урочисті заходи розділені в часі. Претендентів на нагородження відбирає спеціально сформована комісія у складі представників громадських, ветеранських, волонтерських організацій.