Головна Новини Вся правда про те, що робиться у жіночій колонії біля Збаража: туберкульоз,...

Вся правда про те, що робиться у жіночій колонії біля Збаража: туберкульоз, одностатеві пари та підпільне виробництво

клонія

За масивними воротами на території Збаразької виправної колонії для жінок №63, що в селі Добриводи на Тернопільщині, – інше життя. І справа не лише у монотонності днів, років та десятиліть, які «відмотують» тут ув’язнені. Жіноча тюрма має свої секрети, багато з яких тягне щонайменше на десятки кримінальних проваджень стосовно керівництва закладу.

З’ясовувати цікаві подробиці з життя колонії поїхали журналісти програми «Більше, ніж правда», що виходить на каналі ICTV.

І те, що вони побачили – жахнуло. Тут хворі, які лікуються від туберкульозу, замерзають при температурі +13 градусів, заробляючи собі при цьому нові болячки. На це головний лікар лише розводить руками, мовляв, а що з ними трапиться?

Не краща ситуація і з їжею, яку дають засудженим. І хоч керівник колонії каже, що постійно тут харчується, не відразу погоджується на пропозицію кореспондентки скуштувати «смачненького» у столовій. І справді, їжа тут, м’яко кажучи, апетиту не наганяє. Тим часом зечки зізнаються, що за роки перебування тут, ще такого шоу не бачили, аби «начальник» сидів з ними за одним столом. Схоже, кажуть жінки, він просто вирішив влаштувати показовий виступ.

За словами ув’язнених, тут вони щодня шиють одяг на замовлення та крутять похоронні вінки. За одну квітку – пів копійки, щодня ж кожна працівниця має виконати норму – 1500 штук. Щодо швейного виробництва, то не на камеру мешканці колонії зізнаються, керівництво дурить замовників – списує тканину, а потім продають її «наліво».

А от тема одностатевих пар тут – не дикість. Жінки кажуть, що у природному немає нічого огидного, тому переважна більшість зечок мають пару, або тимчасову партнерку. У буцегарнях жінки крутять шури-мури між собою і тут теж є кохання на продаж, щоправда не за гроші, а за сигарети, чай та одяг.

Про все це – у сюжеті програми «Більше, ніж правда» (з 29:00 хв.):