Головна Новини Встановлено факт загибелі риби у Гусятинському районі

Встановлено факт загибелі риби у Гусятинському районі

Скид неочищених стічних вод з перевищенням нормативів гранично допустимих скидів від ТОВ «Радехів цукор» Хоростківське виробництво виявлено Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області 17.09.2018 р. при перевірці факту забруднення р.Тайна в межах м. Хоростків, сіл Хлопівка, Увисла, Ціліїв, ст. Нижбірок, Личківці Гусятинського району. Тоді ж, за участю Личковецького сільського голови, представників Хоростківської міської ради та Тернопільського рибоохоронного патруля на ділянці річки Тайна в межах с. Личківці було нараховано загиблими 48 шт. риби, збитки за яку становлять 103,74 тис.грн.

За результатами позапланової перевірки Хоростківського виробництва ТОВ «Радехів цукор», проведеної Інспекцією 24-25.09.2018 р. складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.59 КУпАП на відповідальну посадову особу, видано припис на усунення порушень.

Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.242 КК України, матеріали перевірки в порядку ст.214 КПК 03.10.2018 р. направлено до Гусятинського відділення поліції ГУНП в Тернопільській області для вжиття заходів реагування в межах компетенції.