Головна Новини Вперше в Тернополі провели турнір «Футбольні вихідні»

Вперше в Тернополі провели турнір «Футбольні вихідні»

«Футбольні вихідні» турнір серед дворових команд за участю півсотні дітей провели в Тернополі на стадіоні «Текстерно». У спортивному заході було представлено 5 команд, у двох з них – діти старшого, а трьох – молодшого віку.

Наймолодшим учасником змагань став 7-річний Максим Репетівський. «Ми, усі учасники цього турніру, знайомі між собою, всі з цього району. Я граю за команду «Говерла». Часто граємо у футбол тут, на стадіоні Текстерно», – розповідає Максим. – «Моїм кумиром є Кріштіану Роналду. Він є найкращим футболістом у світі, тому беру приклад з нього».

Перше місце у турнірі посіла команда «Дніпро». «Я дуже радий, що ми виграли», – каже 11-річний капітан команди Артем Золотий. – «У першій грі ми перемогли з рахунком 1:0. Другу гру ми зіграли 2:0. Я дуже щасливий результатом. Граємо ми разом однією командою не дуже давно, десь місяць. Перемога далася нелегко. Суперники були сильні».

Проведення футбольних турнірів серед дворових команд стане традицією, каже депутат округу № 35 Віктор Шумада. А з найкращих учасників змагань «Футбольні вихідні» планують сформувати команду. «Вже є домовленість з Федерацією футболу області про те, що буде тренер, який тут займатиметься з дітками. Буде сформована команда цього району, яка буде грати разом з іншими дворовими командами міста. Відповідно, будуть вже змагання на Кубок міста й інші», – зазначає секретар Тернопільської міської ради, голова міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада.

Усім учасникам турніру «Футбольні вихідні» вручили грамоти, медалі, також цінні подарунки. Кожна команда отримала футбольні м’ячі. Як зазначає голова Федерації футболу Тернопільської області, народний депутат України Тарас Юрик, розвиток дитячо-юнацького футболу в області є пріоритетним напрямком роботи ФФТО.

«Проведення міждворових турнірів – це один із форматів розвитку дитячого футболу. У нас системний підхід до розвитку дитячо-юнацького футболу. З 1 вересня розпочинаємо дуже серйозний турнір дитячо-юнацької футбольної ліги. Окрім того, будемо збільшувати в Тернополі кількість турнірів, адже їх недостатньо, особливо в частині дитячих і юнацьких. У цьому напрямку будемо серйозно активізувати роботу. Проведення турнірів між мікрорайонами, де діти будуть формувати збірні і змагатимуться між собою – це дуже потрібно для розвитку футболу в місті та області», – зазначає Тарас Юрик.

Для розвитку футболу необхідна інфраструктура. У мікрорайоні «Сонячний» стадіон «Текстерно» є одним з основних осередків розвитку спорту, здорового способу життя. Тому проводиться ряд заходів, щоб зберегти стадіон як спортивний об’єкт. А навесні цього року з ініціативи депутата округу №35 Віктора Шумади на стадіоні провели дві масштабні толоки, в результаті вивезли понад 100 мішків сміття.

«Незабаром ця ділянка офіційно перейде у власність громади міста, вже на завершальному етапі оформлення відповідної документації. Після цього стадіон закріплять за однією з освітніх або спортивних установ. Тоді вже будемо виділяти кошти, щоб облаштувати територію відповідно», – каже Віктор Шумада. Біля стадіону (Злуки,11) планують зробити спортивний майданчик з вуличними тренажерами. Відповідний проект переміг у 2016 році у конкурсі «Громадський бюджет».