Головна Новини Волосся відрощувала з народження і обрізала тільки, щоб допомогти ЗСУ

Волосся відрощувала з народження і обрізала тільки, щоб допомогти ЗСУ

Шестирічна чортків’янка Ангеліна Гут обрізала волосся та планує продати його, а гроші передати на допомогу ЗСУ.

Довгі коси дівчинка відрощувала усе життя, але зараз вирішила пожертвувати ними заради допомоги воїнам.

Як з’явилася ідея, чи важко було прийняти рішення й куди саме планують спрямувати вилучені кошти – запитували журналісти, повідомляє «Сорока».

Мама дівчинки, Любов Гут розповідає, ідея у доньки з’явилася після спільного перегляду сюжету про іншу маленьку українку, яка теж наважилася обрізати та продати волосся, а гроші передати захисникам України.

 Ми разам дивилися новинний сюжет про дівчинку, яка теж так вчинила. Спочатку Ангелінка запитала: «А їй не шкода було?», –  розповідає Любов Гут.  Пройшло кілька тижнів вона обдумала це, а тоді сказала мені, що теж хоче так зробити. Спочатку я сказала їй, що це серйозне рішення і потрібно все добре обдумати, адже волосся так швидко не відросте. Але пройшло ще кілька днів, вона почала запитувати мене про це все частіше, тож я подумала: чому б ні?

Жінка розповідає, раніше волосся не стригли ніколи.

– Волосся ми  відрощували з народження. Вже в рочок заплітали їй хвостики. За майже сім років ми лише двічі підрізали кінчики, – говорить мама дівчинки. – Пам’ятаю, в мене у дитинстві дуже повільно росло волосся, я про довгі коси мріяла.  Тато наш теж любить довге волосся.  Як би це гарно не виглядало, в першу чергу, це велика праця, адже за ним потрібно доглядати. Ми берегли це волосся. В неї була гарна зачіска на випускний в садочку, потім ми думали, що будуть гарні хвостики до школи, все ж перший клас, а потім – на перше причастя… Але так сталося, що всі плани змінилися.

Дівчинці відрізали 40 сантиметрів волосся. Ангелінка зізнається, стригтися було не страшно, про власне рішення дитина не шкодує.

– Я захотіла зробити, як та дівчинка, про яку ми дивилися, бо хочу, щоб Україна виграла. Стригтися мені було зовсім не страшно, – розповідає маленька чорктів’янка.

Любов Гут каже, їй сприймати доньку з новою стрижкою спочатку було незвично.

– Волосся ми відрізали їй самостійно вдома. Мені, мабуть, було страшніше, аніж їй в цей момент. Було дуже незвично,  пригадує жінка. – Але я бачу, що їй так легше. Вона жодного разу не сказала, що шкодує за волоссям, не плакала за ним. Якщо вона щаслива, то і я також.

Де саме продати волосся мама з донькою ще вирішують.

Любов Гут додає, сподівається, що історія Ангелінки надихне інших допомагати українській армії.

– Звісно, для такої мети хотілося б продати волосся найвигідніше. Для цього я опублікувала оголошення у соцмережі і люди порадили, куди саме я можу звернутися. Зараз за волосся нам пропонують 1500 гривень. Сума не велика, але донечка щаслива,що це її внесок у боротьбу. Виручені кошти плануємо передати у благодійну організацію у рідному Чорткові, – розповідає Любов Гут. – Чесно кажучи, ми не хотіли афішувати продаж волосся. Погодилися на інтерв’ю адже віримо, що наша історія теж надихатиме інших підтримувати наших захисників.