Головна Новини Волонтер з Італії подарував 44 бригаді реанімобіль

Волонтер з Італії подарував 44 бригаді реанімобіль


На плацу військової частини В1428 оперативного командування «ЗАХІД» в урочистій обстановці вишикувався особовий склад. З хвилини на хвилину прибудуть гості – представники громадської ветеранської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України», які за попередньою домовленістю повинні передати автомобіль для потреб військових.

Серед гостей є іноземець – італієць Кветті Роналдо, котрий неодноразово допомагає українській армії, він і цього разу за власний кошт придбав та організував доставку карету швидкої допомоги, а точніше реанімобіль для транспортування поранених військових в зоні АТО, який наповнений усіма необхідними засобами, кондиціонерами та кисневим обладнанням.Автомобіль на базі повнопривідного Фольцваген T-4, з перевагами прохідності ,що є необхідним під час маневрування у польовій місцевості та лісах.

Командування артилеристів високо оцінило проявлену увагу з боку волонтерів, подякували за надану допомогу та відзначили співорганізаторів цього заходу.

Серед них Петро Гурняк – батько Віктора Гурняка – тернополянина, котрий служив у складі Айдару і загинув захищаючи Україну в 2014 році, Ольга Стасів – дружина медика – майора Михайла Стасіва, якого також немає посеред нас, волонтер Марія Червоняк та голова цієї волонтерської організації Зеновій Гладчук, котрий скориставшись нагодою у знак солідарності теж нагородив італійця відзнакою «Сила України» за волонтерську діяльність.

За словами командування артилеристів така допомога в зоні АТО дуже потрібна. Адже спеціалізовані медичні автомобілі з підготовленими екіпажами – це першочергова медична допомога бойовим підрозділам, які виконують завдання по захисту країни від російського агресора. Військовий капелан отець Володимир освятив автомобіль та побажав Божого благословення для всіх військових. Волонтери до цього ж передали багато специфічного обладнання: візок – каталку, перев’язувальні матеріали та інше необхідне медичне спорядження, яке найближчим часом буде доставлено у підрозділи в зону проведення АТО.