Головна Новини Волонтери з Тернопільщини доправили допомогу бійцям на схід

Волонтери з Тернопільщини доправили допомогу бійцям на схід

Упродовж п’яти днів військовий капелан о. Андрій Любунь та волонтери благодійного фонду «Наша надія Кременець» відвідували військових та доправляли волонтерську допомогу, зібрану, зокрема, й Тернопільською єпархією УПЦ Київського Патріархату, для захисників Вітчизни у зоні проведення АТО.

Побували вони у бійців 24-ї окремої механізованої бригади на Луганщині, 93-ї ОМБр, 44-ї ОАБр, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, у батальйоні «Айдар», 5-му батальйоні Української Добровольчої Армії. Також відвідали діток у загальноосвітньому навчальному закладі «Дошкільний навчальний заклад №35» Попаснянської районної ради Луганської області, (Нижнянський навчально-виховний комплекс) у с. Світличне.

«Перш ніж вирушати на Схід, вивчаємо ситуацію, намагаємося з’ясувати, чого найбільше потребують наші військові, — розповідає о. Андрій. — Постійно підтримуємо зв’язок із військовими капеланами на місцях».

З його словами, серед речей, в яких завжди є потреба у бійців на передовій, – білизна, шкарпетки, гігієнічні засоби. Часто просять про деталі до автомобільної техніки – тоді потрібні й «живі» гроші, аби їх придбати.

Проте у зоні проведення військових дій і поблизу лінії розмежування люди мають потребу практично в усьому. Продукти харчування тривалого зберігання, домашню консервацію волонтери доставляють у школи, дитячі будинки, будинки престарілих, cerkva.te.ua.