Головна Новини Волонтерам з Тернопільщини допомагає римо-католицька громада

Волонтерам з Тернопільщини допомагає римо-католицька громада

Вже досить тривалий час благодійний фонд «Чесна Україна» співпрацює із римо-католицькою громадою м.Тучемпе (Республіка Польща) на чолі зі своїм настоятелем отцем Річардом Францішеком Остафом.

Поляки не стоять осторонь подій в Україні та всіляко допомагають українському військові. Навесні цього року теребовлянські волонтери відвідали місто Тучемпе. А сьогодні на Теребовлянщину візит у відповідь здійснив отець-капелан, настоятель римо-католицького храму святої Анни в м.Тучемпе (Республіка Польща) о.Річард.
Із отцем та волонтерами благодійного фонду «Чесна Україна» зустрівся голова районної державної адміністрації Юрій Ништа.
Під час зустрічі о.Річард Остаф розповів очільнику району про свою паству та її діяльність, а також взаємовідносини з Україною.
За постійну підтримку та допомогу українським бійцям теребовлянські волонтери подарували костелу в Тучемпе ікону святої Анни, написану місцевим художником із Микулинців Ігорем Хитрим. 22 липня цього року ікону урочисто буде внесено до римо-католицького храму.

Користуючись нагодою, отець Річард запросив представників Теребовлянщини взяти участь у зазначеній церемонії.
Юрій Ништа подякував представникам Республіки Польща за запрошення та матеріальну і духовну підтримку військовослужбовцям АТО.
«Щиро дякуємо Вам розуміння та чуйне серце, за молитву, яка об’єднує народи України і Польщі у такий важкий для нашої держави час», – сказав Юрій Михайлович.

За інформацією прес-служби Теребовлянської РДА