Головна Новини Володимир Гройсман схвалив якість ремонту дороги на Тернопільщині

Володимир Гройсман схвалив якість ремонту дороги на Тернопільщині

Сьогодні з робочим візитом на Тернопільщині побував прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Мета візиту –  ознайомитися з ремонтом покриття дороги М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече). До цього Володимир Борисович вже побував у Волинській та Львівській областях, де також оцінив якість ремонту автошляхів.

Загалом прем’єр-міністр схвально оцінив ремонт дороги на Тернопільщини і додав, що це лише початок, надалі уряд намагатиметься докладати ще більше зусиль для ремонту автошляхів країни.

«Як і обіцяли минулого року, цьогоріч ми швидше приступили до ремонту доріг по всіх регіонах країни. У першу чергу вийшли на ямковий ремонт. Більше того, дві третини робіт по більшості областей уже зроблені», – зауважив пан Гройсман.

Володимир Борисович додав, що цілком природнім є те, що держава значно збільшила фінансування ремонтних робіт. Адже українські шляхи перебували в жаливому стані. Це лише старт змін на краще.

«Я переконаний, що через 5 років у нас буде зовсім інша якість українських доріг. На превеликий жаль, до революції Гідності ніхто не звертав увагу на це.

А цей уряд зробить усе, щоб дороги в Україні були не гірші Європейського зразка. Так цьогоріч на ремонт було виділено втричі більше коштів, ніж минулого року. Десь вдвічі, десь в тричі збільшили фінансування у кожній області держави», – додав премєр-міністр.

Володимир Гройсман також заявив, що в червні цього року, за підтримки парламенту, планує розпочати масштабний ремонт дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця на Умань і до українських портів.  Оскільки, це дуже важлива магістраль для країни, він особисто вноситиме пропозицію, щоб  2,5 млрд. були виділені вже цього року.

«Сьогодні ми також оголошуємо тендер на прикордонну інфраструктуру спільно з нашими польськими колегами. Це ще 2 млрд. Один об’єкт буде у Волинській області і 4 – у Львівській».

На завершення Володимир Борисович додав, що об’їхавши три області, ознайомився з планами, пріоритетами, десь дав вказівки, десь порадив як краще. Але взагальному задоволений якістю ремотних робіт.

До слова, протяжність автомобільної дороги державного значення М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече у Тернопільській  області складає 80,06 км – ІІ категорії.

Вона  є важливою для функціонування і подальшого розвитку рекреаційного і туристичного потенціалу Тернопільщини та є магістральною дорогою державного значення і являється відгалуженням міжнародного транспортного коридору «Балтійське море-Чорне море» – Тернопіль-Чернівці-Порубне.

На об’єкті задіяно – 33 одиниць техніки, зокрема 2 асфальтоукладчики, 6 катків, 3 грейдери, 2 навантажувачі, 18 самоскидів, 2 ескаватор тощо.  Щоденно працює 62 робітників.

Термін завершення робіт – вересень 2017 року.

Для повного завершення поточного середнього ремонту автомобільної дороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на ділянці км 239+600- км 319+660, Тернопільська область необхідно 450 млн. гривень.