Головна Новини Водії на Тернопільщині продовжують перевищувати швидкість

Водії на Тернопільщині продовжують перевищувати швидкість

Шановні водії! Нагадуємо, про необхідність дотримання встановленого швидкісного режиму – закликає Патрульна поліція Тернопільської області

Адже перевищення швидкості руху — одна з основних причин дорожньо-транспортних пригод з постраждалими.
Відповідно до аналізу причин автопригод з травмованими, які були скоєні протягом поточного року, на таке правопорушення припадає 28 % з усієї кількості автопригод із постраждалими.

Для зменшення аварійності та контролю за дотриманням швидкості в місцях підвищеної аварійності працюють патрульні з приладами TruCam.

З початку року на території обслуговування управління патрульної поліції у Тернопільській області зафіксовано 12 640 випадків перевищення швидкісного режиму водіями.

Окрім того, сьогодні, 20 листопада, у рамках проведення двомісячника з безпеки дорожнього руху на одній з додаткових ділянок дороги М-19 (Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече), у напрямку міста Рівного, у селі Колодне, Тернопільської області, наші патрульні здійснювали вимірювання швидкості приладом TruCAM. Лише за ранок було зафіксовано 8 випадків перевищення встановлених законом норм.

До уваги???
?згідно ч. 1 ст. 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів
більше, як на 20 км/год — тягне за собою штраф у розмірі 255 гривень.

?згідно ч. 3 ст. 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше, як на 50 км/год — тягне за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

І наголошуємо: перш ніж тиснути на педаль газу — подумайте про наслідки! Бережіть себе!