Головна Новини Водоканал безпідставно отрмував гроші з бюджету

Водоканал безпідставно отрмував гроші з бюджету

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області виявили порушення, що призвели до втрат, на суму понад 340 тис. грн під час ревізії комунального підприємства «Водоканал-сервіс» Гусятинської селищної ради.

Перевірці підлягала фінансово-господарська діяльність з 01.09.2013 по 31.05.2016.

Інспектори встановили, що внаслідок завищення суми фактичних витрат на надання послуг з централізованого водопостачання і водовідведення, підприємство безпідставно отримало з державного бюджету 109 тис. грн субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах на дані послуги, а 28 тис. грн, виділених із селищного бюджету на капітальні вкладення та капітальний ремонт житлового фонду, використало на сплату ПДВ.

Окрім цього, за обревізований період бухгалтерська служба зайво нарахувала та виплатила заробітної плати і компенсацій за використання власного автотранспорту та сплатила єдиного соціального внеску на 190 тис. грн. Через непроведення претензійно-позовної роботи щодо примусового стягнення коштів з боржників, Підприємство втратило можливість отримання доходів на суму майже 15 тис. гривень.

Матеріали ревізії передані в правоохоронні органи.