Головна Новини Вода із джерел навколо Тернополя придатна для пиття

Вода із джерел навколо Тернополя придатна для пиття

 З метою забезпечення санітарно- епідемічного благополуччя населення та реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня інфекційної захворюваності,керуючись ст.7,18,30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.94р. № 4004 –ХІІ,  ст.9,36,43 Закону України  «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645 – ІІІ від 06.04.2000р., фахівці Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області  спільно із фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, у вересні 2018року, здійснили моніторинг якості джерельної  води з джерел масоваго користування у Тернопільському районі, а саме: джерела с. Острів, джерела с. Ступки, джерела с. Смиківці, джерела с. Товстолуг, джерела с. Велика Березовиця по вул. Луговій.

Даний моніторинг провели відповідно до плану лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань для здійснення моніторингу стану середовища життєдіяльності, об’єктів нагляду щодо дотримання вимог санітарного законодавства на території району на 2018р.

За результатами бактеріологічних, фізико-хімічних, органолептичних та токсикологічних досліджень відхилень не виявлено, взірці води, із вищеперерахованих джерел, ввідповідають санітарно-гігієнічним вимогам згідно ДСанПіН 2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».