Головна Новини Вовки напали на село на Тернопільщині

Вовки напали на село на Тернопільщині

Вовки зробили напад на село Шибалин Бережанського Тернопільщини. Результат – вбиті собаки, покусані і нажахані люди.
“Ранок 5 жовтня 2018 року для жителів села Шибалин Бережанського району видався неспокійним. Ще на передодні ввечері (4.10.2018 р.) близько 21:00 год. на подвір’я жителя села Г.О. забіг (з слів громадян) вовк, який почав кусатись з собакою. Після того, як втрутився господар, він вибіг з подвір’я і забіг на подвір’я громадянки М., де в бійку з чужинцем вступило троє собак та господиня. При цьому вона отримала кусані рани. Звіра було травмовано вилами. Про подію було повідомлено органи поліції, які виїжджали на місце.
Однак о 6:00 ранку жителька села Г.Г., ідучи на роботу, була піддана нападу тварини, яка нанесла їй покуси. Жінка не може стверджувати, що на неї напав вовк чи собака, на дворі були ще сутінки.
Ще одна жінка цього села (відмітимо – на іншому кінці) ідучи на роботу рано коло 8-ї години, теж була піддана нападу невідомої тварини з нанесенням їй покусів.
Житель села В. повідомив, що рано приблизно 7:30 год. на його подвір’я забігла невідома собака, подібна до вовка та напала на собаку, яка була прив’язана. На шум, крики збіглись сусіди, і дана тварина втекла. При цьому встановлено, що у ще одного жителя села загрижено собаку (знайдено недалеко подвір’я на городі з рваними ранами.
Здавалось можна підвести риску, однак два жителі с. Жовнівка ідучи на роботу, близько 9:00 також були піддані нападу невідомої тварини. Але чоловіки не стали чекати, а самі вступили у двобій та з допомогою третього колеги, який підоспів на поміч, нападаючу тварину було забито.
При огляді встановлено, що це самка, родичі якої були собака та вовк, на що вказують колір та склад шерстяного покрову, будова тулуба, ніг, хвоста, коротеньких вух, однак морда собача.
Спеціалістами районного управління Держпродспоживслужби, лікарні та лабораторії ветеринарної медицини трупи тварин було вилучено, місце загибелі продезінфіковано, голови відчленовано для подальшого дослідження на сказ, трупи утилізовано (спалено). З участю сільського голови с. Шибалин, представників районного відділу управління ДСНСУ, поліції проведено подвірний обхід громадян села з метою встановлення потерпівших як людей, так і тварин. На щастя більшість тварин (собак, які вступали в контакт з невідомою твариною- з виявлених) були щеплені проти сказу, тому вони не несуть загрози здоров’ю людей. Четверо тварин піддано вимушеній вакцинації згідно затвердженої інстукцією схеми.
У підсумку потерпіли від покусів три жінки, невідома тварина побувала в чотирьох господарствах, де відмічені сутички з собаками, з яких одного загризено.
В даний час ми не можемо стверджувати або заперечувати, що напад на людей та собак відбувався однією чи різними (невідомими) тваринами, чи пов’язані між собою ці випадки, чи це чиста випадковість- збіг обставин в часі. Знаємо і стверджуємо та закликаємо власників тварин – обов’язково щорічно прищеплюйте своїх улюбленців собак і котів проти сказу, утримуйте їх згідно вимог Правил, і це збереже Вас від неприємностей, в тому числі і здоров’я !!!2 – повідомляє Андрій Гудзиляк