Головна Новини Вкрадені iPhone на Тернопільщині продавали навіть в Польщі

Вкрадені iPhone на Тернопільщині продавали навіть в Польщі

Крадіжка сталася у травні в Тернополі. Тоді до поліцейських із заявою звернувся тернопільський підприємець і заявив про те, що з його офісу невідомі особи викрали вживані смартфони марки Apple. Зникло 44 гаджети загальною вартістю 350 тисяч гривень.
В ході оперативно розшукових заходів, поліцейські вийшли на слід зловмисників, причетних до крадіжки. Ним виявилися раніше судимий 25-річний тернополянин та 27-річний житель села Сущин Теребовлянського району.
Під час досудового розслідування з’ясувалося, до офісу зловмисники проникли в робочий час, заховалися у вбиральні й дочекалися, коли працівники розійдуться. Тоді спокійно зібрали смартфони, відчинили двері зсередини і без проблем вийшли з приміщення.
Аби не потрапити у поле зору правоохоронців під час реалізації краденого товару, тернополянин запропонував спільникові збувати смартфони в сусідніх областях. Возили на ринки Рівного, Одеси, Чернівців. Також, маючи в наявності закордонний паспорт, тернополянин здавав крадене у ломбарди в Польщі.
На даний час розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 ККУ. Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри.