Головна Новини Вишивані дива мисткині Галини Зінюк з Чорткова – на три країни

Вишивані дива мисткині Галини Зінюк з Чорткова – на три країни

Галина Зінюк

Бо ж так воно і є: отакими розкішними прикрасами на новорічних ялинках чи ж то в святковому декорі житла залюбки милуються не тільки українці – мешканці Чорткова й Тернопільщини, Коростеня на Житомирщині, а й Італії та Чехії. Наразі така географія творінь майстрині Галини Зінюк. Та хто може передбачити, що буде завтра? пише Чортків Сіті

Автор: Фото зі сторінки Галини Зінюк у Facebook

– До Італії «помандрувало» 42 моїх роботи, – охоче озвучує статистику майстриня. Розповідає, що знайомі італійці (там жінка певний час працювала – зрештою, як чимало українок), ошелешені побаченим на фото, чотири рази робили їй замовлення на таку вишивану красу. Прикидає в думці, що вдома має десь до сотні отаких кульок. А щодо дзвіночків – то ліку нема: ними обдарувала всіх своїх подружок та приятельок.

Автор: Фото зі сторінки Галини Зінюк у Facebook

Відправна точка творчості п. Галини – передусім творча фантазія та вміння бачити незвичне у звичному. Ті ж самі дзвіночки – то пластикові скляночки з-під італійського йогурту, зверху обвиті шпагатом та оздоблені прикрасами. А всередині мають намистинку, щоб провокувала дзвін. Зі звичайної пластикової пляшки вирізуються кола, що слугують вмістилищем для шишок з декором – ось вам і краса! Дно з тієї ж пляшки забезпечує осердя шикарного кошичка. Майстриня залюбки використовує, крім вишивки, мереживо й коралі, стрічки, нитки, шматочки тканини різної фактури для аплікації.

Автор: Фото зі сторінки Галини Зінюк у Facebook

Потяг до вишивки п. Галина успадкувала від своєї бабусі – змалечку. А потім, працюючи в Італії, у вільний час багато вишивала – мабуть, тамуючи ностальгію. В її доробку дуже багато вишитих речей – предметів одягу та домашнього вжитку, картин і образів. А вишиваний декор – то окреме захоплення, виплекане, мов найменше улюблене дитя. І – своєрідний релакс. Хвалиться: «У мене старша невістка, Наталя, теж таким займається: і мотанки виготовляє, й іграшки».

У жодній зі своїх робіт Галина Зінюк не повторюється. Мабуть, то і є ознакою творчого почерку.

Автор: Фото зі сторінки Галини Зінюк у Facebook