Головна Новини Вихідні тернополяни проведуть «ОБИРАЮЧИ ЄВРОПУ!»

Вихідні тернополяни проведуть «ОБИРАЮЧИ ЄВРОПУ!»

Євросоюз16-17 травня 2015 року у м. Тернополі на Театральному майдані триватиме акція, присвячена Дню Європи, який в  Україні відзначають з 2003 року.

 12:00брифінг за участю керівника Тернопільського обласного осередку «Громадського руху «Народний контроль» Олени Абакумової та місцевих громадських активістів.

12:00-18:00 фотовиставка «Обираючи Європу!», присвячена найяскравішим подіям боротьби українців за європейський вибір у 2013-2014 рр.

Одночасно акцію «Обираючи Європу!» проводитимуть більш як у 10 регіонах України.

Головна мета акції: нагадати владі та громадськості, що інтеграція в Європу була головною вимогою Революції Гідності і далі залишається ціллю для України.

«Наша пропозиція у цьогорічний День Європи нагадати українській владі про незмінність обраного вектору суспільного руху до європейських ідеалів свободи та справедливості. Вважаємо, що втілити вимоги Майдану з побудови європейської держави можна лише виконавши головні суспільні завдання: боротьба з корупцією, децентралізація влади, розвиток національного малого та середнього підприємництва», – йдеться у заяві лідера «Громадського руху «Народний Контроль», народного депутата України Дмитра Добродомова.

Принагідно хочемо нагадати, що Громадський рух «Народний Контроль» створений у 2012 р. з ініціативи львівських журналістів та громадських активістів, які в час режиму Януковича, не звертаючи увагу на згортання демократії, тиск на опозиційні політичні сили, переслідування громадських активістів та свободи слова, не боялися писати і говорити правду. Один з ініціаторів створення Громадського руху «Народний Контроль», народний депутат України, а донедавна відомий тележурналіст Дмитро Добродомов, – секретар парламентської Комітету з питань протидії і запобігання корупції.

Громадський рух «Народний Контроль» був одним із ініціаторів створення Комітету Майдану Львівщини, організував можливість постійного перебування у Києві кількох тисяч майданівців із західноукраїнських областей. Активісти «Народного Контролю» створили та очолили «Народну Самооборону Львівщини».