Головна Новини Вихователю, котра усе життя виховує маленьких тернополян потрібна допомога

Вихователю, котра усе життя виховує маленьких тернополян потрібна допомога

Попри важке ураження опорно-рухового апарату, Світлана Богданівна Кучан все життя виховує маленьких тернополян. Незважаючи на нестерпний біль у кульшових суглобах, вона щоранку поспішає до вихованців дитячого садочку №20, а вони, побачивши її усміхнене обличчя, радо горнуться до улюбленого вихователя. Нині цей чудовий педагог потребує нашої з вами підтримки!
Cвітлана Богданівна народилась з хворобою кульшових суглобів. У свої три і чотири рочки пережила перші дві операції, ще одну у 10-ть. А далі, лікарі сказали ходити допоки є сил. Так, взявши волю в кулак, жінка закінчила тернопільську школу №17 та філологічний факультет ТНПУ. З 1994 року працювала вчителем української мови і літератури у школах міста Тернополя №18 та №21, а також у школі села Кутківці. Уже 14 років Світлана Богданівна виховує діток у ДНЗ №20, повідомляє МЕДІАТОР
– Це дуже світла і щира людина. Наші дітки дуже її люблять. Вона має підхід до кожного. Вона їх не сварить, не критикує, вона їх любить, вона ними живе, – відгукуються про виховательку своїх діток тернопільські батьки. – Такі педагоги – мрія кожної дитини, тож дуже б хотіли подарувати шанс і іншим тернополянам потрапити на виховання до жінки, яка здатна замінити маму.
У 2016-му лікарі поставили Світлані Богданівні діагноз: Двобічний диспластичний деформуючий коксартроз ІІІ ступеня на грунті вроджених вивихів і порадили негайну заміну обох суглобів, інакше жінка перестала б ходити. Маже два роки вихователька збирала кошти, аби замінити один суглоб. І завдяки підтримці тернополян та благодійників у лютому відбулася перша операція вартістю 6 тисяч доларів. На черзі заміна другого суглобу, операція коштує стільки ж.
У жінки, яка самостійно виховує сина, таких коштів не має. Тож, батьки вихованців та колеги просять допомоги у небайдужих.
Благодійники можуть переказати кошти на картку «ПриватБанку» — КУЧАН СВІТЛАНІ БОГДАНІВНІ, номер рахунку 4149499640478192.