Головна Новини Вихованки колегіуму для дівчат побували у Відні

Вихованки колегіуму для дівчат побували у Відні

З 28 лютого по 5 березня з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) та за сприяння ректора Марійського духовного центру «Зарваниця» о. м. Володимира Фірмана вихованки і працівники колегіуму для дівчат «Знамення» відвідали католицьку школу святого Франциска у м. Відень. Тут вони мали нагоду оглянути навчальний заклад, ознайомитися із сучасними європейськими методами освіти, поспілкуватися зі своїми ровесниками, учнями католицької школи, та представити пісенне багатство України.

 

Супроводжували групу п. Анна Зварич – заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА та о. Микола Медюх – голова Комісії у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Програма була дуже цікавою і насиченою: екскурсії історичними пам’ятками Відня, палацовим комплексом «Schönbrunn», який зачаровує величчю і красою. Особливі враження залишились після відвідин української церкви Святої Великомучениці Варвари та національного символу  Австрії – Собору святого Стефана.

Найбільш зворушливою була зустріч з сестрами ІІІ ордену Святого Франциска, що так гостинно щорічно приймають у себе колегіум «Знамення». Сестри своїм ставленням і поведінкою засвідчили, що любов, милосердя, порозуміння – це не високі слова, а норма щоденного життя. Після зустрічі п. Анна Зварич від імені митрополита Василія передала подячну грамоту с. Петронілі Герль – президенту католицьких шкіл Австрії, яка впродовж усього візиту опікувалася делегацією з України, повідомляє http://zarvanytsya.org