Головна Новини Вифлеємський вогонь миру крокує Західною Україною

Вифлеємський вогонь миру крокує Західною Україною

Передріздвяна акція «Вифлеємський Вогонь Миру» – це чудова щорічна християнська традиція, яку реалізовують молодіжні скаутські організації по всьому світу. Акція полягає у поширенні символічного вогню, запаленого у Вифлеємі, в місці народження Ісуса Христа. Цей вогонь – символ світла, тепла, миру, злагоди і сподівання. Він мандрує різними країнами, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Вже багато років поспіль доставляють Вифлеємський Вогонь Миру і в Україну. У нас акцію підтримує «Національна скаутська організація України – Пласт».
Цьогоріч пластунам у їхній місії посприяв Агрохолдинг «МРІЯ». Компанія долучилася до поширення Вифлеємського Вогню Миру на усій території своєї присутності, а це – 6 областей Західної України: більш ніж 300 сільських громад у 50-ти районах. Вогонь Миру передають у церкви, лікарні, школи, різні установи та адміністрації. Компанія «МРІЯ» взяла на себе усі транспортні витрати, пов’язані із розвезенням вогню, а також виділила близько 100 тис. грн. для виготовлення спеціальних атрибутів – дерев’яних лампадок, в яких передається вогонь, додаткових свічок, пам’ятних календарів та інформаційних буклетів.

Вифлеємський Вогонь Миру мандрує Західною Україною Вифлеємський Вогонь Миру мандрує Західною Україною Вифлеємський Вогонь Миру мандрує Західною Україною Вифлеємський Вогонь Миру мандрує Західною Україною

У Тернопільській області вже прийняли Вифлеємський Вогонь Миру громади Шумщини, Бережанщини, Підгаєччини, а також Козівський, Теребовлянський, Гусятинський, Волочиський, Шумський райони. Приймуть вогонь  з рук пластунів і усі  райони краю. Паралельно Вогонь прямує і в сусідні області – Хмельницьку, Чернівецьку, Івано-Франківську, Львівську та Рівненську. До дійства долучаються представники духовенства на місцях, школярі, їхні вчителі, сільські старости, активісти та просто небайдужі християни, які приймають Вогонь Миру, а разом з ним – світлу радість Різдвяного дива, надію на краще майбутнє, віру в мир і добро.
«Ця акція має на меті єднання усього християнського світу та несе мир, радість і, зокрема, братерство в українські громади, що зараз вкрай потрібно нашому суспільству, – зазначив Василь Мартюк, директор Благодійного фонду Агрохолдингу «МРІЯ». – Вифлеємський Вогонь Миру пластуни уже передали і на Схід, в зону АТО, де він потрібен особливо, щоб зміцнити дух наших захисників, і щоб до них теж прийшло справжнє Різдво. Окрім цього, акція сприяє також поширенню та популяризації самого «Пласту» – скаутської громадської організації України, яка займається патріотичним вихованням молоді».
Окрім акції «Вифлеємський Вогонь Миру», Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» підтримала реалізацію ще цілого ряду соціальних проектів у сфері духовності. Так, «МРІЯ» спрямувала протягом 2016-го року 2,3 млн грн. соціальної допомоги на духовні ініціативи місцевих громад. За ці кошти на території шести областей були не лише відремонтовані церкви, каплиці, а й упорядковані святині, придбана необхідна атрибутика, тощо. А одним із наймасштабніших за рік у напрямку духовності став проект «Зелені Свята» – благодійну допомогу від «МРІЇ» отримали усі релігійні громади на території присутності Агрохолдингу, загальний бюджет проекту сягнув 835 тис. грн.