Головна Новини Високопоставлений прокурор з Тернопільщини ховається за маминою спідницею

Високопоставлений прокурор з Тернопільщини ховається за маминою спідницею

Очільник Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні і координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури України Володимир Бедриківський користується елітним маєтком, записаним на його 80-річну матір.

 

Про це йдеться у розслідуванні «Мамині прокурори» програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

 

У користуванні Бедриківського перебуває будинок на 583 квадратні метри під Києвом. 80-річна мати посадовця стала власницею цього будинку в 2009 році, коли Володимир Бедриківський працював у Міністерстві внутрішніх справ.

 

У 2014 році Володимир Бедриківський, його дружина і син викупили ще чотири ділянки біля маєтку, через що родина посадовця з Генпрокуратури отримала ще й доступ до водойми.

У письмовій відповіді прес-служба ГПУ підтвердила, що Бедриківський живе в будинку матері, але яким чином вона придбала таке дороге житло – невідомо.

 

«Даний будинок і земельна ділянка належить на праві власності його матері – Бедриківській Маїні Михайлівні, яка не проживає разом із декларантом, не є членом його родини, а тому в декларації не зазначена. Інформація про доходи та витрати М. Бедриківської, яка не є членом сім’ї працівника Генеральної прокуратури України, носить конфіденційний характер», – зазначають у ГПУ.

 

«Схеми» з’ясували, що мати посадовця насправді проживає в Чернівцях. Однак жінка не захотіла поговорити з журналістами про те, яким чином вона придбала маєток під Києвом, де мешкає її син-прокурор.

 

Мати Бедриківського стала власницею елітного будинку ще до початку дії статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення, а тому якими б не були джерела походження коштів на будинок – жодних юридичних наслідків це не матиме, кажуть юристи.

 

Окрім того, дружина Володимира Бедриківського Інна володіє квартирою на 67 квадратних метрів у столиці України, а 26-річний син Бедриківського є власником квартири на 143 квадрати в новобудові в центрі Києва й елітного позашляховика «Фольксваген Туарег».

 

Володимир Бедриківський був першим заступником Юрія Луценка, коли той за президентства Віктора Ющенка очолював Міністерство внутрішніх справ. Тоді ж він отримав звання генерал-полковника міліції. Коли у 2016 році Луценко став генеральним прокурором, Бедриківський отримав в ГПУ посаду голови Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні й координації правоохоронної діяльності.

 

До слова, Володимир Бедриківський народився у Заліщиках, що на Тернопільщині. В дитинстві займався у місцевому гуртку картингістів. Після закінчення школи працював електриком та інструктором зі спорту на туристичній базі «Дністрянка». У 1982—1984 роках проходив службу в лавах Збройних сил СРСР. У 1985 році став курсантом Івано-Франківської спеціальної середньої школи міліції, працював на посаді дільничного інспектора міліції Борщівського РВВС Тернопільської області.

 

У 2012 році висував свою кандидатуру на виборах до Верховної ради України по 167-му одномандатному виборчому округу. Посів друге місце, набравши 16,01% голосів. На час висування працював професором кафедри кримінального права приватного вищого навчального закладу «Київський міжнародний університет».

 

У 2016 році очолив Департамент нагляду за додержанням законів у кримінальному проваджені та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України.