Головна Новини Висадити іменні дерева дітям допомогли представники «Солідарності»

Висадити іменні дерева дітям допомогли представники «Солідарності»

Не просто висадити дерева, а й підписати їх, маленьким мешканцям проспекту Злуки, у Тернополі запропонували представники «БПП «Солідарність» секретар міськради Віктор Шумада секретар міської ради Віктор Шумада, який  посприяв у закупівлі посадкового матеріалу, і головний інженер ПП «ТернопільКомсервіс» Володимир Байгер. 15 квітня вони організували толоку із мешканцями будинків цього району.

  • Я вирішив, що долучившись до висадки дерев, діти більше дбатимуть про молоді рослини. Щоб ще більше заохотити дітей до подальшого догляду за деревами, ми дали їм можливість підписати ті, що висаджені ними. Для цього  невеличкі аркуші, на яких діти підписали свої імена та прізвища, ми поклали у поліетиленові пакетики, які учасники акції прив’язали до посаджених дерев, – розповів Володимир Байгер.

Яким ж було здивування організаторів акції, коли вони побачили, що збіглося майже сто дітлахів із сусідніх десяти будинків.

Дорослі розповіли дітям, як правильно висаджувати та доглядати за ялинками. І після благословення священика, взялися за роботу. Загалом того дня висадили сотню ялинок, горіхів та лип. Висадка дерев перетворилася для дітей у справжнє свято, тому вони навіть трохи засмутилися, коли закінчилися саджанці. Втім, дітей ще чекали гостинці від комунальників: малі господарі в знак вдячності за виконану роботу отримали цукерки, розмальовки та книжки, а їхніх матусь, які знайшли час для участі в акції, частували морозивом.

Представники «БПП «Солідарність» просять мешканців й далі доглядати за висадженими деревами. І хоч у перші дні комунальники підливали молоді рослини, далі, впевнені організатори, діти робитимуть це і самі.