Головна Новини “Випускний 2017” по-тернопільськи: елітні ресторани, подарунки для вчителів і ціни, ціни, ціни…

“Випускний 2017” по-тернопільськи: елітні ресторани, подарунки для вчителів і ціни, ціни, ціни…

Цьогорічне святкування випускного вечора влетить у копієчку тернопільським сім’ям. Ціни в середньому зросли на 10-15%. Головна причина – подорожчання ресторанного обслуговування, повідомляють Тернополяни.

“Кейтерінг коштуватиме в середньому від 300 до 600 грн на людину залежно від локації і страв. Варіантів безліч — від скромного фуршету, до банкету і барбекю”, – каже співзасновник компанії по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster Родіон Ерошек.

Ресторанне меню також буде залежати від формату та рівня закладу. Мінімальний сет — закуски, порційний салат, гаряче, чай-кава, без алкоголю — коштує від 200 грн на людину. Десерт не завжди входить в мінімальну вартість.

Та, у ресторанах Тернополя таких цін не знайти. Мінімальне замовлення з людини – щонайменше 350-400 гривень. Додати сюди ще таку ж суму за батьків, які йдуть на випускний – і вже маємо приблизно 1200 гривень. І це лише за ресторан. Поки ресторатори використовують у стравах менше дорогих інгредієнтів, ягід, екзотичних фруктів — поки не сезон. А напої багато закладів дозволяють приносити з собою.

Крім того, випускники також оплачують фотосесію, яка вартує у хороших фотографів орієнтовно 400$, ведучого, який візьме за вечір 500$ та відеооператора, який підготує фільм про цей день за 400-600$. Звичайно, тут суму розіб’ють на кількість учнів у класі, але навіть вона – вже чимала.

А ще треба врахувати подарунок школі, подарунок класу та витрати на організацію. До слова, зараз з’явилася «нова мода» – вчителі самі замовляють в своїх учнів подарунки на випускний. Часто-густо, зізнаються батьки, це просто вражаючі бажання – позолочені годинники, телефони нових моделей, путівки на відпочинок, золоті прикраси тощо.

Витрати на одяг для випускників також зросли. За пристойний чоловічий костюм і сорочку доведеться викласти 6 тисяч гривень. Ще 1500-2500 обійдеться взуття. Для дівчат сукні вже вартують від 3000 гривень (і це найскромніші варіанти, які вже виходять з моди) і навіть до 15-20 тисяч гривень (в залежності від можливостей сім’ї). Крім того, додати сюди ще туфлі чи босоніжки +1500-2000 гривень.

Єдина економія у хлопця – відсутність зачіски і макіяжу. Хоча останнім часом хлопці все більше уваги приділяють своїй зовнішності. На випускний замовляють цікаві стрижки, укладки волосся, нерідко у чоловічих салонах замовляють корекцію брів та манікюр. До дівчачого образу треба додати ще тисячу гривень саме на зачіску, макіяж і манікюр. Крім того, на випускний треба придбати квіти і оплатити таксі.

То у скільки ж обійдеться випускний для тернополян у 2017? Підраховуйте самі – орієнтовні суми ми вказали, але ж, повторимось, все залежатиме від того, скільки батьки готові витратити на те, щоб їхні чада були найкращими у цей вечір і запам’ятали свято на все життя.