Головна Новини Винен у пожежі в батальйоні “Збруч” сержант

Винен у пожежі в батальйоні “Збруч” сержант

larinУ пожежі, яка сталася у польовому таборі поблизу села Червоний Чабан 1 лютого 2015 року, звинувачують сержанта Власюка. Під час згаданої пожежі загинуло шестеро військовослужбовців батальйону «Збруч». Ще 10 отримали опіки різного ступеня, повідомляє 20 хвилин

«Слідство велося за фактом пожежі. Основний підозрюваний – сержант Власюк О. С. (військовий підрозділ не зазначають – прим. авт.). Його винність та ступінь вини визначить Каланчакський районний суд Херсонської області», – йдеться в офіційному листі від Міністерства.
За даними слідства, причиною пожежі стало порушення пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, а саме використання легкозаймистої рідини для розпалу.
Підозрюваним у пожежі інкримінують порушення, передбачені ст. 129, ч.1, ст. 220, ч. 2, ст. 412, ч. 2 Кримінального кодексу України.
На запитання, чи доцільно розташовувати боєприпаси у місцях, де сплять військовослужбовці, тимчасовий виконувач обов’язків начальника прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Олексій Мазепа говорить, що сховища зброї та боєприпасів обладнують окремо від спальних приміщень. У бойових умовах військовослужбовці тримають особисту зброю біля себе, у тому числі й під час перебування у наметі.
Для запобігання подібних випадків військове відомство веде роз’яснювальну роботу серед військовослужбовців, у підрозділах проводять інструкторсько-методичні заняття, тренування на випадок пожежі. Крім того, видали методичний посібник, де йдеться про розміщення таборових містечок у польових умовах.