Головна Новини “Викликають швидку і не зізнаються, що повернулися з-за кордону”: тернопільські медики просять...

“Викликають швидку і не зізнаються, що повернулися з-за кордону”: тернопільські медики просять людей мати совість

Медики швидкої медичної допомоги міста Тернополя просили донести до відома наших громадян прохання щодо дотримання хоча б мінімальної поваги до їх роботи та безпеки, привівши у приклад два такі випадки за останні дні.

Одна жіночка викликала швидку зі скаргою на болі в печінці, не повідомивши про те, що недавно повернулась з Польщі. Медики швидкої виїхали без засобів захисту, перший огляд цієї жінки лікарі в медзакладі також проводили без захисних засобів. Лише коли у пацієнтки виявили підвищену температуру, вона зізналась про своє недавнє повернення з Польщі. Згодом у неї було виявлено Коронавірус.

Аналогічний випадок стався недавно і з пацієнткою, якій надавали допомогу після ДТП в хірургічному відділенні першої лікарні. Лише після встановлення у неї коронавірусноі хвороби, пацієнтка зізналась про своє недавнє повернення з Італії. Як наслідок – КОРОНАВІРУС згодом виявили у двох медиків хірургічного відділення та в одної техпрацівниці, яка доїздить на роботу з села. Чи це останні зараження поки також невідомо, написав у ФБ Тарас Будз.