Головна Новини Викладачі та студенти тернопільського вишу започаткували «Шевченко – челендж»

Викладачі та студенти тернопільського вишу започаткували «Шевченко – челендж»

Продекламувати уривок будь-якого твору Тараса Шевченка на камеру та без підготовки – таке завдання вигадали організатори «Шевченко – челенджу». Викладачі та студенти історичого факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка з завданням впоралися.

  • «Шевченко- челендж» створений для того, щоб довести, що у серці кожного українця завжди палає вогонь шевченківського слова ( навіть, коли це зовсім несподівано), – розповідає «Реально» студентка другого курсу, культорг історичного факультету Романа Скрабут.- Ми планували захід до Шевченкових днів на факультеті, оперували ідеями, і спонтанно ми вирішили перевірити, чи можуть студенти і викладачі без підготовки прочитати уривок з поезії Шевченка. Результат бачите на відео, де кожен цитує щось, що запало в душу, і жоден уривок не повторювався. А це означає, що творчість Шевченка актуальні і нині, кожен знаходить у ній щось для себе.

Як розповідає дівчина, ідея проведення такого челенджу виникла спонтанно.

  • Ми сиділи на лекції, в нас виникла така ідея. Після пари ми на факультеті зупиняли студентів з пропозицію зацитувати Шевченка. Дехто реагував з пересторогою, але швидко згадували уривки і цитували на камеру. Змонтувала  відео я за одну ніч. Тобто на все про-все в нас пішло не більше доби, – каже Романа.

Дівчина зазначила, що буде зовсім не проти, якщо її ідею підхоплять і студенти інших факультетів а також тернополяни, які вже давно закінчили свої навчальні заклади.