Головна Новини Викинув з автобуса через недотримання карантину: на Тернопіьщині судили водія

Викинув з автобуса через недотримання карантину: на Тернопіьщині судили водія

У м. Козова Тернопільської області між водієм маршрутки та пасажиром стався конфлікт через недотримання карантину. Тоді водій маршрутки викинув чоловіка із салону авто, через що той отримав травми середньої важкості. 

Про це повідомляють “Тернопільські події” з посиланням на вирок Козівського районного суду від 26 травня. 

21 лютого о 21 год. у водія рейсового автобусу БАЗ на автостанції в смт. Козова Тернопільського району почався конфлікт на ґрунті недотримання пасажирами та водієм автобуса карантинних обмежень під час перевезення пасажирів. Словесний конфлікт переріс у штовханину в ході якої водій схопив потерпілого за одяг та ривком відкинув останнього від себе в напрямку подалі від автобуса та пасажирів, окремі з яких в цей час виходили з салону автобуса, а інші здійснювали посадку у нього. Через це потерпілий впав на тверде покриття дороги з висоти власного зросту, вдарившись при цьому правою рукою, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження у вигляді «втисненого» внутрішньосуглобового перелому дистального мета епіфіза (нижнього кінця) правої променевої кістки.

Суд визнав водія автобуса  винним та призначив йому покарання –  6 місяців виправних робіт з відрахуванням 10% суми заробітку в дохід держави. Також водій повинен заплатити потерпілому  5750 грн. за моральну шкоду. 

Відзначимо, що водій маршрутки є жителем м. Бережани та вже притягувався до відповідальності за незаконну зрубку дерев. Тому йому присудили понад 25 тис. грн штрафу.