Головна Новини Види і особливості заправок для електромобілів

Види і особливості заправок для електромобілів

Види і особливості заправок для електромобілів

Придбанням електромобіля вже нікого не здивувати. Все більше число жителів міст віддають перевагу електротранспорту не тільки через турботи про навколишнє середовище, але і з метою економії коштів. Купуючи електрокар, власник інноваційного транспортного засобу стикається з необхідністю регулярної зарядки акумулятора електрокара. Щоб мати можливість заряджати батарею свого автомобиля, в будь-який зручний час, варто задуматися про придбання електрозаправки для екомобіля.

 

Види зарядних пристроїв

У побутовій мережі циркулює змінний струм, а батарея електромобіля заряджається і працює від постійного струму. Сучасні зарядні станції для електромобілів дозволяють перетворити змінну енергію в постійну, тим самим забезпечуючи працездатність акумулятора.

На жаль, єдиного стандарту для зарядних пристроїв електромобілів поки не винайшли, тому в продажу є різні варіанти зарядних станцій.

Існує 4 види пристроїв, кожен з яких має певні експлуатаційними можливостями. Придбати необхідну модель зарядки для електромобілів можна на сайті https://toka.energy/uk/shop/commercial/. Про функціональні відмінності типів станцій для зарядки повинен знати кожен власник електрокара:

  • Mode 1. Це найменш потужний зарядний пристрій для електромобіля, інтервал заправки при використанні якого становить близько 12 годин. Така модель дає можливість заряджати батарею авто від побутової мережі, використовуючи спеціальний адаптер змінного струму. Через низьку безпеку підключень такі пристрої майже не застосовуються.
  • Mode 2. Така модель підходить для застосування і в домашніх умовах, і в автозаправних комплексах. Використовується для електромобілів, укомплектованих стандартними варіантами роз’ємів. Тривалість періоду зарядки в даному випадку становить 6 – 8 годин при ємності батареї 20-24 кВт / год.
  • Mode 3. Це найпотужніша зарядка електромобілів, яка може використовуватися на станціях зі змінним струмом. Може застосовуватися з роз’ємами Type 1 і Type 2 для одно- і трифазного ланцюга відповідно.
  • Mode 4. Це станції, в яких застосовується постійний струм. Для деяких моделей електромобілів потужність такої станції буде занадто високою. У автомобілів, що підтримують зарядку в такому форматі, акумулятор заряджається на 80% протягом півгодини. Вартість такої станції досить висока, а для її установки потрібне проведення окремої лінії електропостачання.

Крім потужних показників все зарядні станції також можна класифікувати відповідно до особливостей експлуатації:

  • стаціонарні;
  • портативні;
  • універсальні (для портативного і стаціонарного застосування).

Пристрій може кріпитися на стіну або призначатися для підлогової установки.

Скільки коштує зарядна станція?

Вартість зарядного пристрою для електромобілів може бути різною. Все залежить від потужності пристрою, максимальної швидкості заправки акумулятора, принципу експлуатації та сфери застосування (комерційна або побутова).

Отримати більше інформації про особливості певної моделі або замовити обладнання можна, зв’язавшись з представником компанії-виробника на сайті https://toka.energy/uk/.