Головна Новини Вивезення сміття для тернополян стане дорожчим

Вивезення сміття для тернополян стане дорожчим

У зв’язку із впровадженням послуги з захоронення побутових відходів на місці їхнього видалення (сміттєзвалищ), тариф на послуги із вивезення побутових відходів у листопаді буде змінено. Послугу із захоронення побутових відходів здійснюватиме підприємство «Еколідер-Т».

Розглянувши подані розрахунки тарифу на послуги із поводження з побутовими відходами, підприємствами, що надають дані послуги,  розроблено проєкт наказу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, який опублікований на сайті Тернопільської міської ради 15 жовтня 2019 року.

Послуга із захоронення побутових відходів у Тернополі раніше не надавалася. До цього часу проводилась рекультивація земель на Малашівському сміттєзвалищі. Вартість даної послуги складає у загальному тарифі 20,60 грн. за 1 куб. м побутових відходів. У відповідності до поданих розрахунків, тариф на послуги із вивезення побутових відходів збільшиться на одного мешканця на 4,56 грн. з податками в місяць. Вищенаведений тариф включає у себе послуги із вивезення твердих побутових та негабаритних відходів та їхнє захоронення.

Джерело: Тижневик “Номер один”